Danes je Celjski dom v Baški star že 62 letin verjamemo, da bo še zelo dolgo gostoljubno sprejemal otroke na zdravstvenem in socialnem letovanju, prav tako pa bo še naprej ostal odprt za vse, ki bi si želeli tam preživeti nekaj lepih poletnih dni.


 

Celjski dom leži v neposredni bližini ene najlepših plaž jadranskega morja, Vele plaže v Baški. Obdan je s travnato površino, ki ponuja prostor za oddih, aktivno preživetje prostega časa in piknik kotiček. Kljub častitljivi starosti, v leto 2022 vstopa delno obnovljen in pripravljen na nove skupine otrok in družin iz Celja in okolice.


V otroškem delu je za namen kolonije in šole v naravi pripravljenih 10 sob z nadstropnimi posteljami, v skupni kapaciteti 80 ležišč, s tremi večjimi skupnimi kopalnicami, veliko jedilnico in pokritim prireditvenim prostorom.. Za spremljevalce in vzgojitelje so namenjene pedagoške sobe z lastnimi kopalnicami, v skupni kapaciteti 11 ležišč.


Na voljo je tudi turistični del Celjskega doma, ki je namenjen letovanju družin, organiziranih skupin, društev, varstveno-delovnih organizacij in delovnih kolektivov. V ta namen so na voljo družinske sobe, standardne več-posteljne sobe in dvoposteljne sobe v nadstropju Celjskega doma, v skupni kapaciteti 49 ležišč.


Celjski dom je gostoljuben in prijazen. Vesli dejstvo, da v njem že toliko let odmeva otroški smeh in da imajo otroci iz Celja in okolice pribežališče, ki jim ostane v srcu in spominu še mnogo let po letovanju in ga tudi v kasnejšem življenjskem obdobju vzamejo za svojega.